Vloeibare zandcement: Voorsprong door Innovatie!

Het is inmiddels alweer even geleden, maar vanaf 1 januari 2015 controleert de inspectie strenger of de regels worden nageleefd rondom het maken van zandcement dekvloeren volgens de traditionele methode. Ook de komende jaren zal de fysieke belasting in de bouwsector voor de arbeidsinspectie een punt van aandacht blijven.

Fysieke belasting in de bouw is een belangrijke veroorzaker van arbeidsongeschiktheid. De aanpak van dit risico draagt direct bij aan het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de bouw. Dit geldt niet alleen voor vloerenleggers, maar ook voor bijvoorbeeld stukadoors, blokkenstellers, plafond- en wandplatenstellers en metselaars.  
 

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? 

Weber VZC® combineert de voordelen van de eenvoud van zandcement met de unieke en hoogwaardige eigenschappen van cementgebonden gietdekvloeren. Met de ontwikkeling van weber VZC® is Weber Beamix tegemoet gekomen aan de wensen om op een ergonomisch verantwoorde manier een kwalitatief hoogwaardige en betaalbare cementgebonden dekvloer te maken. De duurzame inzetbaarheid van technisch personeel wordt daardoor ook op de lange termijn gewaarborgd.  
 

Duurzaam en verantwoord 

Na een lange ontwikkelingsfase en testperiode zijn we erin geslaagd een uniek recept op basis van een specifiek, nieuw en hoogwaardig bindmiddelenpakket samen te stellen. Vloeibare Zandcement is dé innovatie in dekvloeren van dit decennium en is inmiddels in de markt erkend als VZC®. Een hoogwaardige en kwalitatief goede cementgebonden gietdekvloer, gekenmerkt door ‘easy levelling’ en aan te brengen van 3 tot 10 cm. Dit in een gegarandeerde CT-C16-F4 kwaliteit. Niet meer op de knieën en arbeidsintensief afreien en verdichten. Vloeibare Zandcement is makkelijk te gieten en af te werken met een drijfrei. Het resultaat: een perfect vlakke ondergrond die is af te werken met diverse vloerafwerkingen. Tevens bespaar je veel tijd en ook vanuit milieuperspectief levert de VZC een positieve bijdrage.  
 

Van professional tot doe-het-zelver 

We zijn inmiddels alweer vier jaar verder en het gebruik van Vloeibare zandcement is rigoureus toegenomen. Steeds meer worden de voordelen erkend door de gebruikers. Wegens het overdonderende succes in de bouwmaterialenhandel en vraag vanuit de DHZ winkels, is de Vloeibare zandcement sinds eind 2016 ook voor consumenten verkrijgbaar. 
 

Grenzeloos

Ook hebben andere Weber-landen het succesverhaal vanuit Nederland opgepikt. De in Nederland vergaarde kennis gaat de hele wereld over. ‘Voorsprong door Oorsprong’ in het kwadraat. 
 

Meer artikelen lezen over onze Voorsprong door Oorsprong?
Lees dan hier de eerste editie van onze WBMagazine. Heb je liever een gedrukt exemplaar? Laat het ons dan weten. We sturen je graag een exemplaar toe. 

 

Meer informatie of advies nodig?

Neem voor meer informatie over de verwerking van onze producten contact op met onze helpdesk

Vergelijk eenvoudig onze producten op basis van toepassing, eigenschappen & voordelen en aandachtspunten. Je kunt maximaal 4 producten vergelijken. 

Vergelijk