Weber Beamix kanshebber Betonprijs 2017

Met het ontwikkelen van het printbeton voor 3D printen is Weber Beamix genomineerd voor de Betonprijs. Deze printbare betonmortel is toegepast in de 3D Fietsbrug in Gemert.

5dfb42ed12.jpg

Samen met de TU Eindhoven heeft Weber Beamix beton weten te printen tot een fietsbrug. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt op 16 november 2017 tijdens de 60ste Betondag. De Betonprijs wordt voor de 20e keer uitgereikt en de ENCI Studieprijs aan studenten zelfs voor de 40e keer. Het grootste eendaagse evenement van de bouw in Europa, wordt ook dit jaar weer gehouden in de Doelen te Rotterdam.   3D Fietsbrug Gemert De jury heeft de 3D Fietsbrug te Gemert uitgekozen omdat printen van beton behoort tot een van de nieuwe technieken voor het vervaardigen van betonelementen. Weber Beamix en de TU Eindhoven hebben de 3d printtechniek toegepast voor de innovatieve oplossing van een 3D-geprinte voorgespannen betonnen fietsbrug bij Gemert. De geprinte fietsbrug is acht meter lang, drie-en-een-halve meter breed en negentig centimeter dik en is opgebouwd uit elementen die later aan elkaar zijn gelijmd en voorgespannen. Het 3D printproject illustreert de mogelijkheden van het printen van mortels alsook het resultaat van samenwerking tussen bedrijven en universiteit.   3D Fietsbrug, Gemert, Opdrachtgever: Provincië Noord-Brabant Architect: Witteveen+Bos Constructeur: BAM Infraconsult en Witteveen+Bos Aannemer: BAM Infra Uitvoerende partij beton: Weber Beamix Andere betrokkenen: TU Eindhoven, Dywidag, Bekaert en Verhoeven Timmerfabriek.   Wie weet tot ziens op de Betondag op donderdag 16 november in De Doelen te Rotterdam. Meer informatie over de Betondag 2017 te vinden op de speciale website: http://www.betondag.nl/. 

Vergelijk eenvoudig onze producten op basis van toepassing, eigenschappen & voordelen en aandachtspunten. Je kunt maximaal 4 producten vergelijken. 

Vergelijk